High Scripts
Search…
Common issues
Here you will most likely find a solution to any issues that you might run into in the installation process.

Common errors

Error parsing script / Failed to load script

Your server artifacts are likely outdated. Update your server artifact version to 4752 or above.
If you are sure that you have the required artifact version, make sure you're using WinSCP instead of FileZilla for uploading our resource files into your server as FileZilla tends to corrupt files using the cfx.re encryption method.

You lack the required entitlement to use high_phone

The asset has to be owned by the same cfx.re keymaster account as the server's license key!
Try restarting your server and make sure your server license key is correct. If you bought the resource on the wrong account, you can transfer it to another account on keymaster.
There have also been reports that having your server [VPS] clock time a little off will make this error occur too!

Failed to verify protected resource

Files were possibly corrupted during transfer. Ensure hidden files are copied; the .fxap file in a protected resource must be included. Some FTP programs skip these files.

No such export * in resource xsound

If you're using xsound, make sure you've removed the old xsound resource folder and then rename high_3dsounds folder to xsound

Common issues without any errors

Sounds are duplicated

You have probably forgot to remove xsound and interact-sound resources, as this resource replaces both of them.

Sounds not playing or they're very quiet

  • Maybe your Music Volume is turned down to 0. Turn it up in-game Pause Menu > Settings > Audio > Music Volume.
If you want to change the Music Volume setting to SFX Volume, open high_3dsounds/config.lua, and find Config.ProfileSetting line and change it to 300
If you want to fully disable the settings impact on audio volume, just set Config.UseGTASetting to false
  • Or the YouTube video is copyrighted, to bypass copyrights you'll have to change Config.EnableMP3 to true
Copy link
On this page
Common errors
Error parsing script / Failed to load script
You lack the required entitlement to use high_phone
Failed to verify protected resource
No such export * in resource xsound
Common issues without any errors
Sounds are duplicated
Sounds not playing or they're very quiet